Delar du bostad med andra? Såhär slipper ni postkrångel

Delar du bostad med någon annan? Kanske är ni ett helt gäng som delar en bostad tillsammans? Att dela bostad är framförallt bra för ekonomin, men det kan även vara riktigt roligt att få lära känna andra människor. Men att dela en bostad med andra är tyvärr inte alltid en dans på rosor. När det kommer till att hantera sin post, kan det faktiskt bli riktigt problematiskt. Detta gäller i alla fall om ni alla delar en och samma brevlåda.

Onödig postsortering är stressande

När man delar bostad delar man ofta även samma brevlåda. Om man är många om samma brevlåda, kan posthanteringen lätt bli okontrollerbar. Det gäller speciellt för hushåll som inte riktigt har koll på vad exakt det är för post som man får hem i sin namnskylt brevlåda.

Det kan vara otroligt stressande och frustrerande att komma hem till en totalt överfull namnskylt brevlåda. Någon måste ju sortera all denna post. Om man får riktigt stora mängder post varje vecka, kan denna sortering bli riktigt stressande. Om man sedan lägger allt ansvaret på en enda person i hushållet, kan det bli mycket värre.

 

Reklampost är ett stort problem

En stor bov är just reklamposten. Vem vet hur mycket reklampost som skickas ut till varje namnskylt brevlåda varje dag. Om man redan får hem extremt mycket post, kan denna onödiga post verkligen bli droppen som får bägaren att rinna över för många.

 

Om man har problem med alldeles för mycket onödig post, bör man definitivt se till att göra något åt det. Man kan börja med att tacka nej till alla typer av reklampost, kataloger och kupongblad. Genom att tacka nej till dessa, kan man minska stressen kring posthanteringen drastiskt.

Viktigt med tydlig namnskylt brevlåda

Långt ifrån alla tänker på hur tydlig eller hur lättläst deras namnskylt brevlåda egentligen är. I de allra flesta fall är texten på en namnskylt brevlåda ganska liten och otydlig. Om texten är svårläst, kan det ibland hända att post hamnar i fel brevlåda. Felskickad post innebär bara mer stress. Det vill ju ingen ha. Därför är det otroligt viktigt att göra sin namnskylt brevlåda så lättläst som möjligt. Då slipper man slösa tid på onödigheter som till exempel felskickad post.

Så förbättrar ni er delade brevlåda

Vad kan man göra för att förbättra sin namnskylt brevlåda? Skyltar och dekaler till brevlådor är svaret. Oavsett om man bara vill göra sin brevlåda lite tydligare eller om man vill ha mindre reklampost, finns det en dekal som passar din namnskylt brevlåda. För dig som vill sluta få hem reklam, kan du använda dig av en ”ingen reklam här tack!”-dekal.
Om du bara vill göra din brevlåda lite tydligare och finare, kan man skaffa några snygga namnskyltar eller bilddekaler som man kan sätta på den. Både textdekalerna och bilddekalerna kan fås i många olika varianter och storlekar.

Skaffa några fiffiga skyltar och dekaler till er delade brevlåda, så slipper ni stressig posthantering och får samtidigt en gladare brevlåda!

Posted by / September 2, 2019
Posted in
Blog